Μάρκετινγκ Περιεχομένου – Content Marketing Στρατηγική

Η προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες του marketing απαιτεί εναρμόνιση με τις αποδεδειγμένα επιτυχημένες μεθόδους ανάπτυξης του internet και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εικόνα είναι αυτή που πάντοτε ενεργοποιεί σε πρωταρχικό στάδιο το ενδιαφέρον του καταναλωτή, γι’ αυτό η γραφιστική διαδικασία οφείλει να είναι προσεγμένη και καταρτισμένη από ανθρώπους με πλήρη γνώση του αντικειμένου. Εξίσου σημαντική, όμως, αποδεικνύεται πως αποτελεί η συνεισφορά ενός προσεγμένου κειμένου, που είτε συνοδεύει τα προϊόντα είτε επεξηγεί τις προσφερόμενες υπηρεσίες της επιχείρησής σας, καθώς δημιουργεί μία εξαιρετικής σημασίας δραστικότητα μεταξύ επιχειρηματία και καταναλωτή, ενώ συμβάλλει και στην αναρρίχηση της σελίδας σας στις υψηλότερες θέσεις αναζήτησης στην πλατφόρμα της Google. Η DMM αποτελείται από εξειδικευμένους γραφίστες και επαγγελματίες κειμενογράφους και εγγυόμαστε να προσφέρουμε το μέγιστο αποτέλεσμα για εσάς και την επιχείρησή σας, καθώς οι έμπειροι συνεργάτες μας αφιερώνουν διαρκώς χρόνο στοχεύοντας στην βελτιστοποίηση του περιεχομένου της στρατηγικής που ακολουθούμε.

Δημιούργηστε ένα ισχυρό στρατηγικό πλάνο

Content Marketing:

Ένα πλάνο Content Marketing απαιτεί αφοσίωση, χρόνο, συνέπεια και φυσικά μακροπρόθεσμες βλέψεις. Το στρατηγικό πλάνο σας θα σας βοηθήσει στο να ξεπεράσετε με μεγαλύτερη ευκολία τα πιθανά προβλήματα που θα συναντήσετε στην πορεία σας και κυρίως, στο να θέσετε προτεραιότητες στις κινήσεις σας. Μην ξεχνάτε πως ο σκοπός του πλάνου σας πρέπει να συμβαδίζει με τις επιχειρηματικές σας βλέψεις και να θέτει ως στόχο την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων προς αυτήν την κατεύθυνση.

➡️ Ένα σημαντικό πρώτο βήμα είναι να γνωρίζετε ουσιωδώς το κοινό στο οποίο στοχεύετε. Το να αναλύσετε τα δεδομένα και να διαχωρίσετε το κοινό σας βάσει ηλικίας, φύλου ή και τοποθεσίας, θα μπορούσε να αποτελέσει μία διαδικασία που θα δημιουργούσε ένα σαφώς πιο ξεκάθαρο τοπίο για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οργανώσετε το στρατηγικό σας πλάνο. 

➡️ Το ελκυστικό περιεχόμενο μπορεί να αποτελείται από εικόνες, βίντεο, αλλά και από ένα κείμενο που θα συναρπάσει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Το να μοιράζεστε ενδιαφέρον και εντυπωσιακό content με τους επισκέπτες του website σας αποτελεί το θεμέλιο για μια επιτυχημένη καμπάνια marketing.

Δώστε, λοιπόν, έμφαση στο προσεγμένο copywriting, αναζητώντας έναν επαγγελματία κειμενογράφο που θα μπορέσει να αναδείξει πλήρως τις υπηρεσίες σας μέσω του τρόπου γραφής του, καθώς και να συναρπάσει τους αναγνώστες της ιστοσελίδας σας, αυξάνοντας έτσι τους επισκέπτες του website σας και βελτιώνοντας τη θέση του στις μηχανές αναζήτησης. Η αρθρογραφία σε ένα website ανανεώνει τη ροή και δίνει στον επισκέπτη κίνητρο να επιστρέψει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη σελίδα σας για να έρθει σε επαφή με το νεότερο περιεχόμενό της. Η τακτική αυτή ωφελεί πολύπλευρα τη δράση σας, μιας και μέσω της συγκεκριμένης αλληλεπίδρασης εξαπλώνεται η απήχηση της ιστοσελίδας σας και φυσικά της επιχείρησής σας.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του μεθοδικού και προσεγμένου copywriting, η DMM φροντίζει να εντοπίζει λύσεις για τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται, προσφέροντάς τους εντός των πακέτων της την ευκαιρία να συνεργαστούν με έμπειρους κειμενογράφους, που θα συνδράμουν στη δημιουργία περιεχομένου και στην αύξηση των επισκέψεων της ιστοσελίδας τους.

  • Το περιεχόμενο οφείλει να εντυπωσιάζει το κοινό, να προσφέρει οπτικά ερεθίσματα και να αναγκάζει τον χρήστη να γίνει επισκέπτης της ιστοσελίδας σας. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να συμβεί αυτό είναι μία προσεγμένη γραφιστική προσέγγιση, είτε στο πλαίσιο της καλαισθησίας της ιστοσελίδας σας είτε κατά τη δημιουργία περιεχομένου στα social media, όπως στη δημιουργία banner, giveaways, και άλλων post που έχουν ως σκοπό να αυξήσουν τη διαδραστικότητα σας με το κοινό και να τονώσουν ποσοτικά και ποιοτικά τους επισκέπτες σας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να αναζητήσετε έμπειρους συνεργάτες και επαγγελματίες γραφίστες, που θα μπορέσουν με το έργο τους να δώσουν την κατάλληλη ώθηση στην ιστοσελίδα σας, ώστε να εκτοξεύσει τα νούμερά της. Στο σημείο αυτό οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος του να διακρίνετε αρνητικά αποτελέσματα, εφόσον το περιεχόμενό σας δεν είναι μεθοδικά και επαγγελματικά δομημένο. Για να πετύχετε, λοιπόν, τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, μην αμελήσετε να αναζητήσετε συνεργάτες με εμπειρία στο αντικείμενο.
  • Τα video εξακολουθούν να αποτελούν την πιο οικονομική για awareness διαφήμιση στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να εκμεταλλευτείτε αυτήν την πραγματικότητα και να επιδιώξετε να δημιουργήσετε ενδιαφέρον περιεχόμενο που θα προσελκύσει το κοινό και θα το μετατρέψει σε επισκέπτη της ιστοσελίδας σας.

Η DMM συγκροτείται από ομάδα έμπειρων επαγγελματιών, με παρουσία χρόνων στα γραφιστικά δρώμενα και εγγυάται στον επιχειρηματία τη δημιουργία ενδιαφέροντος content, που θα κρατήσει σε εγρήγορση το κοινό σας, θα αυξήσει τα νούμερα της ιστοσελίδας σας και των social media της επιχείρησής σας και θα συνδράμει στην αναρρίχηση του website σας στις μηχανές αναζήτησης.

Επιπλέον, η DMM προσφέρει στον επιχειρηματία την τεχνογνωσία για να κινηθεί στο μέλλον αυτόνομα και να αποκτήσει εμπειρία και γνώση, ώστε να μπορεί να καταρτίσει το καλύτερο δυνατό Content Marketing Plan, διαμορφωμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες της εταιρείας του.

Content Tips:

Εναρμονιστείτε με την επικαιρότητα και δημοσιεύστε δημιουργικό περιεχόμενο, δίχως να παραλείπετε, βεβαίως, να διατηρείτε το κύρος και τη θεματολογία της ιστοσελίδας σας.

Στοχεύστε στο να δημιουργήσετε ερεθίσματα στους χρήστες μέσω του content σας, κάνοντας τους να επιστρέψουν στη σελίδα σας και να γίνουν μόνιμοι επισκέπτες του website σας.

Δημιουργήστε περιεχόμενο που υποστηρίζει την αλληλεπίδραση. Είναι σημαντικό να διατηρείτε την επαφή σας με το κοινό και να οικοδομείτε μία φιλική σχέση με τους ανθρώπους που επισκέπτονται τις σελίδες σας και ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες σας. Δώστε μέσω του content σας την ευκαιρία στους χρήστες να αλληλεπιδράσουν τόσο μαζί σας όσο και με τους άλλους επισκέπτες σας, αυξάνοντας έτσι την απήχηση των μέσων σας

Διατηρήστε σταθερή ροή! Είναι αναγκαίο το content σας να συνοδεύετε από μία σταθερή ροή, να ανανεώνεται συχνά και να κρατά σε εγρήγορση το κοινό σας. Πιο σημαντική πρακτική από το πλήθος των δημοσιεύσεών, σας είναι η διατήρηση της σταθερότητας στο πλάνο σας. Φροντίστε, άρα, να εμπλουτίζετε σε τακτική βάση το περιεχόμενό σας, στοχεύοντας σε ένα συγκεκριμένο αριθμό post σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση.