You are currently viewing Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Μια σύγχρονη επιχειρηματική αναγκαιότητα

Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Μια σύγχρονη επιχειρηματική αναγκαιότητα

Πως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός πρόκειται να καθορίσει το επιχειρηματικό τοπίο;

Η DMM Digital Agency στη Θεσσαλονίκη, μέσα στα χρόνια κατά τα οποία ο πλανήτης κλονίστηκε από μία βαθύτατη και πρωτόγνωρη οικονομική και υγειονομική κρίση, αποφάσισε να πρωτοπορήσει και να προτάξει στον επιχειρηματία λύσεις και προτάσεις ώστε να τον οδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια. Μία αντίστοιχου είδους προσέγγιση ήταν η εξ’ αρχής υιοθέτηση της ιδέας του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, ως μία ανάγκη προσαρμογής στα σύγχρονα δεδομένα.

Προτού, όμως, σημειωθούν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στην επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε τον ορισμό της έννοιας, η χρήση της οποίας μπορεί να αποτελεί viral στα επιχειρηματικά δρώμενα, η ουσιώδης επεξήγησή της, ωστόσο, παραμένει θολή στο εγχώριο στερέωμα. Ως ψηφιακός μετασχηματισμός ή digital transformation ορίζεται η χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών όπως για παράδειγμα η κατασκευή ενός e-shop, με σκοπό τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έχουν στρέψει ήδη την προσοχή τους στην πραγμάτωση αυτού του μετασχηματισμού, επιδιώκοντας να καταρτίσουν τους επιχειρηματίες και τους πολίτες ευρύτερα στην απόκτηση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Η διαφημιστική εταιρία DMM, λοιπόν, είχε το αισθητήριο να αντιληφθεί έγκαιρα την ανάγκη της στροφής στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναγνωρίζοντας τα οφέλη του για τον επιχειρηματία, θέτοντας πάντοτε ως στόχο την ενημέρωση και την καθοδήγηση του επαγγελματία για την προσαρμογή του στις σύγχρονες επιταγές.

Ψηφιακός μετασχηματισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Δε θα ήταν υπερβολή εάν σημειωθεί πως η έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν της βιώσιμης ανάπτυξης. Ένα από τα κυριότερα οφέλη, άλλωστε, που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις επιχειρήσεις είναι η κατακόρυφη μείωση του κόστους που απαιτούνταν για την προσέγγιση και την εδραίωση του καταναλωτικού κοινού εκ μέρους μίας εταιρείας, αλλά και για τη συνεχή διεύρυνσή του. Οι ψηφιακές τεχνολογίες λύνουν τα χέρια στις επιχειρήσεις, καθώς με ελάχιστο κόστος είναι πλέον σε θέση να πετύχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, προσεγγίζοντας καταναλωτές από ένα τεράστιο δίκτυο, δίχως κανενός είδους περιορισμό, μία πραγματικότητα που κατά το παρελθόν φάνταζε αδιανόητη. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνεισφέρει στο να παραμένει η επιχείρηση στο επίκεντρο του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, μιας και με ελάχιστες διαφημιστικές δαπάνες διατηρεί σε εγρήγορση το κοινό και καλύπτει στοχευμένα τις ανάγκες του.

Η ραγδαία εξάπλωση των ψηφιακών τεχνολογιών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις επιχειρήσεις που αρνούνται να αντικρίσουν την πραγματικότητα και να προσαρμόσουν το πλάνο τους στις δομές του ψηφιακού μετασχηματισμού. Οι επιχειρήσεις εκείνες που δε θα λάβουν δράση και θα επαναπαυτούν στα δεδομένα τα οποία με το πέρασμα του χρόνου τείνουν να ξεθωριάσουν, είναι πολύ πιθανό, εάν όχι προδιαγεγραμμένο, πως θα υποχωρήσουν αισθητά στη μάχη του επιχειρηματικού ανταγωνισμού. Για το λόγο αυτό, οι επιχειρηματίες που φιλοδοξούν να αναρριχηθούν στις αγορές θα κληθούν αργά ή γρήγορα να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, ώστε να διατηρήσουν την εταιρική τους βιωσιμότητα.

Ψηφιακές Λύσεις για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Η DMM, αποτελούμενη από μία έμπειρη ομάδα με άριστη γνώση των αλγορίθμων, διαισθάνεται τις σύγχρονες ανάγκες και προσφέρει μία αναβαθμισμένη σειρά υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού, έχοντας ως άξονα την ψηφιακή ενσωμάτωση του επιχειρηματία και της εταιρείας του, την καθοδήγηση προς την διαχείριση των νέων μεθόδων και την επικοινωνία με τεχνολογίες νέας γενιάς, όπως οι έννοιες της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης. Η στόχευσή μας δεν περιορίζεται σε στενά όρια, καθώς πρόθεσή μας είναι η προσέγγιση ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες άλλωστε αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των εξελίξεων και να επηρεαστούν άμεσα σε ρυθμιστικό επίπεδο, λόγω των κοσμογονικών αλλαγών που διαμορφώνονται στις τάσεις των αγορών. Για το λόγο αυτό, δίνουμε μέγιστη προσοχή στους κινδύνους του διαδικτύου και στη διασφάλιση της κυβερνοασφάλειας των λειτουργιών μας, λόγω της μεγάλης έκθεσης των εταιρειών σε ψηφιακά περιβάλλοντα, με ελάχιστη πρότερη εμπειρία στον τομέα.

Το κύριο ζητούμενο και η μεγαλύτερη πρόκληση για την κάθε επιχείρηση δεν είναι άλλο από την προσεκτική επιλογή του συνεργάτη που θα διαχειριστεί με μεθοδικότητα τις εξελίξεις και θα εντάξει την εταιρεία με όραμα και με προσήλωση στις ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί ένα πολυσύνθετο project, γι’ αυτό και η δόμηση μίας ειλικρινούς σχέσης συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ συμβούλου και εταιρείας είναι αναγκαίος παράγοντας για την εγκαθίδρυση της θέσης του επαγγελματία στη υπό διαμόρφωση νέα επιχειρηματική πραγματικότητα.

Συνεργασία με Digital Agency

Συνήθως, μια τεχνολογική εταιρία αναλαμβάνει τη μελέτη και την την υλοποίηση των βημάτων του ψηφιακού μετασχηματισμού μιας επιχείρησης. Εμείς στην DMM μπορούμε να αναλάβουμε μια μεγάλη γκάμα από τις τεχνολογικές απαιτήσεις ενός τέτοιου project.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη DMM DIGITAL TRANSFORMATION μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδας μας www.dmm.gr και να μας καλέσετε στο 231 511 2295.

Επίσης, μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο Facebook και το Instagram, καθώς και στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη, Βασιλέως Ηρακλείου 10.

Αφήστε μια απάντηση


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.